Inspiratie 2018-01-16T12:42:15+00:00

Artikelen, boeken en video’s die mij erg hebben geïnspireerd. Misschien kunnen ze jou ook tot inspiratie zijn.

Artikelen

Verdrietig, boos, kritisch of andere vervelende gevoelens? Verrassing: negatieve emoties zijn essentieel voor jou geestelijke gezondheid.

“Als je depresssief bent of angstig ben je niet een machine met onderdelen die niet goed functioneren. Je bent een mens met onvervulde behoeften.”

Video

Neuroanatomist Jill Bolte Taylor had een kans die maar weinig hersenwetenschappers zich wensen: op een ochtend besefte ze dat ze een beroerte had.Toen dit gebeurde voelde ze dat haar hersenfuncties één voor één wegglipten, spraak, beweging, begrip. Ze was desondanks in staat de gehele gebeurtenis te bestuderen en herinnerde ze zich elk moment. Dit is een prachtig verhaal over hoe ons brein ons definieert en ons verbindt met de wereld en met elkaar.

In deze intieme openbare sessie ondersteunt Katie het onderzoek van een homoseksuele man naar zijn overtuigingen over zichzelf en de mensen om hem heen. Mijn moeder zei ooit de grootste teleurstelling zou zijn als een van mijn kinderen homoseksueel zou zijn. Deze video maakt het verrassend duidelijk wat er gebeurt als we onze stressvolle gedachten voor de waarheid gaan zien en hoe we in alle onschuld ons eigen leed creëren. Deze man in deze video is erg moedig en open en kan een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Hij laat zien wat het betekent om diep in jezelf naar binnen te gaan en waarheden over onszelf te ontdekken die ons bevrijden.

Een voorbeeld van hoe we onze fouten op anderen projecteren. 

Een inspirerende toespraak van wijlen Alan Watts over de transformatie van het menselijk bewustzijn.

Boeken